Prettig Pasen/ Semana Santa! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Mischa Ridder - WaarBenJij.nu Prettig Pasen/ Semana Santa! - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Mischa Ridder - WaarBenJij.nu

Prettig Pasen/ Semana Santa!

Door: Skipje

Blijf op de hoogte en volg Mischa

22 Maart 2008 | Guatemala, Antigua

Het is het begin van de lente en het einde van pasen, dus weer tijd voor een berichtje. Hier wordt pasen (wat hier Semana Santa wordt genoemd) erg groot gevierd. En dan vooral in Antigua, wat een oud koloniaal stadje is, en erg populair onder de reizigers. Ze hebben hier de grootste processie in de wereld, na Sevilla. Erg indrukwekkend, maar ook erg druk. De 4 zondagen voor Semana Santa hebben ze ook processies, met de vloerversieringen (alfombras) en de hele stoet. Ik heb er voor gekozen om die te zien en niet te blijven voor de officiele S.S.
Ook nog vulkaan Pacaya beklommen. Dit is een actieve vulkaan, waar constant lavastromen uitkomen. Echt indrukwekkend, want je kunt er gewoon naast staan, totdat je je half verbrandt, want het is echt superheet.
Na Antigua ben ik naar San Pedro getrokken aan Lake Atitlan. Helaas is dit op de landkaart niet zichtbaar.

• 24 Maart 2008 - 10:19

Wilmama:

Semana Santa ook voor jou, al is het zowat voorbij
    Hier hebben we een witte Pasen. De sneeuw valt nu ook weer met dikke vlokken naar benee. Heb zin in de Lente, maar moet nog ff wachten.
    Liefs xxx

• 24 Maart 2008 - 11:15

Moniek (alias Moos):

Nou, klinkt beter dan hier! Het sneeuwt, hagelt, waait.... de lente laat op zich wachten! Geniet ervan!

• 24 Maart 2008 - 15:14

K:

Osito revisa tu correo!
    Little Bear check your email!

• 24 Maart 2008 - 16:09

Anne Louise:

Hola chico! busce para ti en reillys el lunes pasado pero no te vi, que lastima! Manana yo voy por Granada, Nicaragua. Feliz viaje! besos Anne ps: 3rd floor rules

• 24 Maart 2008 - 16:36

Sjaak F:

Hoi Mischa,
    Ik heb net je foto's bekeken en ben onder de indruk van al het moois wat jij al hebt gezien en jaloers op de temperatuur daar, want hier is het winter. Je Spaans zal nu wel vloeiend zijn denk ik. Nog een fijn laatste maandje daar, geniet er nog van. Tot ziens in Sburg.

• 25 Maart 2008 - 03:03

Xiomara:

ya vi que me andas traicionando con otras mujeres eh????... te espero para perdonarte otra vez por Mérida

• 25 Maart 2008 - 09:26

Caroline:

Hee Skip!

Jouw Pasen klinkt toch wat beter dan de paaseitjes waar ik mee moest doen!
    Mooie foto's!
    Fijn te lezen dat je het naar je zin hebt en dat het goed met je gaat.

Caroline

• 25 Maart 2008 - 17:00

Bobby The Freestyler:

Ziet er bewolkt uit bij je. Hier in Utrecht is het beter. Stralende zon en ongeveer 25 graden.

Mischa

Op maandag 10 december zal ik jullie voor enkele maanden gaan verlaten. Dan vlieg ik namelijk vanaf Schiphol eerst naar LA in de States. Hier verblijf ik dan 2 dagen, waarna ik doorvlieg naar Cancun in Mexico. Hier wil ik een Spaanse talencursus voor enkele weken gaan volgen en wanneer mogelijk ook werken. Na 1,5 maand wil ik mijn weg vervolgen door Belize, Guatamala, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. Vanaf San Jose zal ik dan begin april terugvliegen. Deze vlucht gaat langs Mexico-Stad waar ik nog een aantal dagen rond ga kieken en dan vlieg ik vanaf daar terug naar Nederland.