Mexican life - Reisverslag uit Cancún, Mexico van Mischa Ridder - WaarBenJij.nu Mexican life - Reisverslag uit Cancún, Mexico van Mischa Ridder - WaarBenJij.nu

Mexican life

Door: Skipje

Blijf op de hoogte en volg Mischa

22 Januari 2008 | Mexico, Cancún

Wat me hier meteen opviel is dat je hier dus niet opvalt. Niemand kijkt echt naar je of vind het bijzonder dat een blanke in Cancun rondloopt. Zelfs niet als ik de hond aan het uitlaten ben in de buitenwijken van Cancun. Dat komt voornamelijk omdat ze hier (door de Hotelzone) erg gewend zijn aan toeristen. Het is wel raar, maar geeft tegelijkertijd ook wel een veilig gevoel. Ik heb echter al wel wat mindere ervaringen opgedaan. Zo stond ik een keer s´avonds op de bus (bij m´n huis) te wachten en viel ik blijkbaar als blanke wel op, want er kwam een brommer op me af met twee Mexicanen erop. Ik denk met kwade bedoelingen, dus ben maar weggerend en in de eerstvolgende bus gesprongen.
Een ander verhaal is dat ik Phil na het stappen in de Cocobongo ben kwijtgeraakt. Hij is daarna halflam bestolen door de (corrupte) politie en zijn mobiel is hij ook kwijgeraakt, omdat degene waaraan hij het ff had uitgeleend ermee vandoor ging. Hij was toen een beetje verdwaald en is toen door een aardige Mexicaan naar een kerk gebracht. Dat is de enige instelling die je hier kunt vertrouwen, want de rest is allemaal corrupt. Daar hebben we hem later ook weer opgepikt.
Phil en ik zijn laatst ook staande gehouden door de politie, omdat we bier op straat aan het drinken waren. Normaal is dat geen probleem maar ja. We moesten toen mee achterin de laadbak en werden toen naar een afgelegen donkere parkeerplaats gereden. Ik vond het helemaal niet tof, maar je moet gewoon onderhandelen schijnbaar of doen alsof je stom bent (en geen Engels of Spaans spreken) en dan kun je na het betalen van wat peso´s weer gaan.
Verder heb ik het hier nog reuze naar mijn zin en zal ik binnenkort weer wat reisavonturen plaatsen. De foto´s zijn van het dagelijkse leven hier.
No worries/No te preocupes!

• 24 Januari 2008 - 21:34

Anita:

Nou Mies je maakt nog eens wat mee. Voor de rest is alles goed. Hier ook, behalve het weer, je kan beter maar in het zonnetje zitten.
    groetjes

• 25 Januari 2008 - 10:05

La Madre:

no te preocupes!
    Makkelijker gezegd, dan gedaan.
    Oke, ik zal het proberen, maar wees voorzichtig!
    Liefs

• 25 Januari 2008 - 13:29

Ilona:

Nou, dat zijn geruststellende berichten...
    Hoor ik toch liever dat je met je luie donder in het zonnetje zit hoor!!!

• 25 Januari 2008 - 17:39

Bob:

Ik dacht dat jij nooit bier dronk?

• 26 Januari 2008 - 16:54

Skip:

Hallo allemaal. Na dit verhaal moeten jullie niet ongerust worden, want dit was gewoon een impressie van hoe het er hier aan toe kan gaan. En aangezien ik hier al 6 weken zit, kun je dit gewoon een veilig (maar corrupt) land noemen. Dus nogmaals, no worries!

• 28 Januari 2008 - 22:36

Hil:

Hi Skip,

Kiek je wel uut?

Ach, ja een Skip komt altijd op zijn pootjes terecht he!

Hey staat het carnaval ook daar voor de deur ofwah?

Groetjes Hilly

Mischa

Op maandag 10 december zal ik jullie voor enkele maanden gaan verlaten. Dan vlieg ik namelijk vanaf Schiphol eerst naar LA in de States. Hier verblijf ik dan 2 dagen, waarna ik doorvlieg naar Cancun in Mexico. Hier wil ik een Spaanse talencursus voor enkele weken gaan volgen en wanneer mogelijk ook werken. Na 1,5 maand wil ik mijn weg vervolgen door Belize, Guatamala, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. Vanaf San Jose zal ik dan begin april terugvliegen. Deze vlucht gaat langs Mexico-Stad waar ik nog een aantal dagen rond ga kieken en dan vlieg ik vanaf daar terug naar Nederland.